Curry med kokosnød og rejer
400 gram rejer
1 tsk cayennepeber
2 spsk citronsaft
1 spsk kokosolie
1 stk rødløg
3 stk hvidløgsfed
15 gram frisk ingefær
1 tsk gurkemeje
3 tsk stødt koriander
1 spsk stødt karry
200 gram hakkede tomater
400 gram kokosmælk
1 bundt frisk koriander, kan undlades
2 spsk smør
350 gram blomkålsris
1) Gør rejerne klar til at blive stegt. Pil dem hvis de skal pilles, og hvis de allerede er pillet, så læg dem i en skål. Tilsæt 1-2 spsk citronsaft, salt, almindelig peber og cayenne peber. Lad det trække i 10 minutters tid. 1) Tilsæt olie på en pande og varm den op. Hak løg imens, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt nu presset hvidløgsfed, riv ingefær, og tilsæt salt, peber, koriander, gurkemeje og karry. Steg i et par minutter 1) Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk, og bring det op at koge. Kog det i 5 minutters tid, og tilsæt rejerne. Rejer skal ikke have lang tid, så steg dem i 3-4 minutter maximalt. 1) Tilsæt smør på en pande. Når smørret syder, tilsætter du blomkålsris, enten fra frost eller friske. Steg dem ved hård varme i 3-4 minutter, og husk at røre i dem ofte, så de ikke brænder på. Så får du sprøde og lækre blomkålsris. Server blomkålsris med reje curry, og drys eventuelt med lidt frisk koriander på toppen.